Udgivet søn d. 12. apr 2020, kl. 08:00

Det kan være svært at holde rede på dagene i denne tid, for der ikke den store forskel på hverdag og weekend.
Fasten blev noget andet, end vi havde regnet med. Den blev ikke det traditionelle afsavn fra vin og god mad, men snarere fravær af fællesskab med dem, vi er knyttet til. En forandring, som har været hårdere, end vi havde forestillet os. Det blev en faste, som ikke blot har forandret os, men hele verden. Og ikke blot nu, men på længere sigt.
Og hvem ved: måske giver det forandrede liv os nye muligheder? Måske har vi lært at se anderledes på vores medmennesker? Måske ser vi noget mere i dem, vi elsker? Måske glædes vi lidt mere over vores liv, vores job, vores naboer og vores hverdag på en ny måde, når dette er ovre?

I dag, midt i det hele, lyder påskens budskab om liv og opstandelse. Om liv på trods af død og om håb på trods af sorg. Og gudskelov for det! Vi har hårdt brug for at høre de ord lige nu. For at kunne tro på at livet vender tilbage. Måske ikke til det, det var, men dog til en hverdag.
Skulle vi savne et billede på, hvad påske og opstandelse betyder, så er det vel netop dette: at kærlighed forandrer verden. Ikke blot den kærlighed, der sprængte dødens lænker påskemorgen og som gør, at vi tør fortsætte med at tro, at had kan blive til kærlighed, at skyld kan blive tilgivet og at død kan blive til liv - men også den kærlighed, vi i denne tider viser hinanden. At vi i det daglige kan forandre verden med vores små kærlighedsgerninger.

I den tro bliver påsken måske alligevel det, vi havde forestillet os.

Glædelig påske fra præsterne i Kildevældskirken.

Kategorier Nyheder