Udgivet lør d. 25. apr 2020, kl. 17:52

Læs dagens tekst her: https://www.bibelselskabet.dk/2-s-efter-paaske-fra-anden-raekke

»Hvor længe vil du holde os hen? Hvis du er Kristus, så sig os det ligeud.« Sådan spørger jøderne Jesus i dagens tekst. De afkræver ham et svar - de vil have direkte besked og sikkerhed for, at han er Kristus! 

Egentlig er det jo meget forståeligt, for kender vi ikke godt selv situationen? At vi gerne vil have et klart og tydeligt svar, så vi ved, hvor vi står. Lad os få klarhed, tænker vi, så vi kan navigere i det, som sker omkring os. Men det er ikke altid, at vi kan stille sådanne spørgsmål. For sådan kan vi ikke stille spørgsmål til livet. Livet er en uvis og usikker affære. Om livet, troen, håbet og kærligheden kan der aldrig gives vished. Om de ting kan der ikke svares “ligeud”. Livet får vi kun del i ved at turde springe ud i uvisheden. Den vished vi mennesker søger fås kun ved at gå vejen. Hvis vi hele tiden vil vide os sikre, går vi måske glip af livet og kærligheden. Vi må leve med usikkerheden. Så enkelt og så svært er det.

Vi er givet livet på de vilkår, at vi ikke kan få vished om alt. Vi må leve på de vilkår, at vi undertiden kan længes tilbage til noget, som ikke længere findes og drømme om noget fremtidigt, som vi ikke ved, hvad er. Men under de vilkår, da er der alligevel èt, der står fast, nemlig det, som Jesus siger hele to gange i evangeliet til i dag: at ingen kan rive os ud af Hans hånd. Ingen og intet kan rive os ud af Guds hånd!

Vi mennesker kan rives ud af meget. Vi kan rives ud af kontrollen over tilværelsen, vi kan rives i stykker af bristede relationer, tab af mennesker vi elsker, sygdom, økonomisk krise, vi kan rives ud af kurs og endelig kan vi rives ud af livet - bort fra det hele. Men intet og ingen kan rive os ud af Guds hånd.

Hilsen præsterne i Kildevældskirken

Kategorier Nyheder