Udgivet søn d. 3. maj 2020, kl. 08:43

Johannesevangeliet er fyldt med smukke billeder, man kan fordybe sig i. Billeder, som viser Guds kærlighed og hans ufattelige vilje til hele tiden at ville være tæt på sin skabning.

Ét af billederne er det, som Jesus selv nævner i dagens evangelium, når han siger: Jeres hjerte må ikke forfærdes! Tro på Gud, og tro på mig! I min faders hus er der mange boliger; hvis ikke, ville jeg så have sagt, at jeg går bort for at gøre en plads rede for jer?

Det er let at få billeder for sit indre blik af stuer og rum fyldt med mennesker. Det er lidt som at stå udefra og få et kig ind i det næreste. Som med et dukkehus, hvor ham, der står udefra kan se ind i og have det store overblik. Der er intet skjult for ham. Alt er synligt, skrøbeligt og ægte.  

Der er mange boliger, mange rum. Nogle er store og har en spiseplads, hvor hele familien kan samles om middag og en hyggelig stund. Andre er små, fordi der kun bor én. Nogle er lyse og luftige, mens andre har hjørner og afkroge, hvor der kan gemme sig ting og sager.

Når huset ryster, så rystes alle. Når alting føles som om, det falder fra hinanden, er der en, der holder det sammen. Når regnen falder, så rammer den alle. Solen skinner ind i alle stuerne og himlen kan ses fra alle boligerne. Alle hører til og alle er hjemme. Men ingen er alene. For ham, der ser det hele, er ingen andre end Gud. Og Gud kan som den eneste være i alle rum på samme tid.

Hvilken fantastisk tanke det er! I mørket hvor ingen kan se noget, kan Jesus vise vej mod lyset. Ved bordet, hvor et menneske sidder alene, har han sin egen stol og sidder med. For Han, der holder himlen og jorden i sin hånd, bærer det hele og han giver ikke slip.

Det er et smukt billede og en god tro, når hjertet forfærdes: at der er plads til os alle hos Gud. Sammen og hver for sig. Nu og for evigt.

God søndag!

Hilsen fra præsterne i Kildevældskirken

Læs hele teksten her: https://www.bibelselskabet.dk/...

Kategorier Nyheder