Dato Onsdag d. 14. december 2022, Kl. 19:00 til kl. 20:00
Rikke Vedel Hansen og Lisbeth Juhl Jørgensen
Luciagudstjeneste

Nu bæres lyset frem, og det gør det også ved denne stemningsfulde Luciagudstjeneste i Kildevældskirken. Roskilde Domkirkes Børne- og Juniorkor går Luciaoptog og synger nogle af adventstidens salmer under ledelse af Lene Rasmussen

Luciadag er oprindeligt en fest for den katolske helgen Santa Lucia, hvis navn netop betyder lys. Frem til reformationen i 1536 fejrede vi Lucia i Danmark, men derefter gik traditionen, som så meget andet fra den katolske tid, tabt.

I Sverige fastholdt man dog fejringen, og i 1920 kom Luciaoptoget til. Luciabruden med lyset og den hvide dragt er et billede på enhver døbt, der bærer kristendommens lys igennem verdens mørke.

Efter besættelsens ophør i 1945 vendte traditionen tilbage til Danmark med fejringer, der  er hentet i den svenske tradition.