Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Koncert med Kammerorkester Øresund

MAR
25

Koncert med Kammerorkester Øresund


Dato Lørdag d. 25. marts 2023, kl. 16:00
Sted Kildevældskirken, Ved Kildevældskirken 2, 2100 København Ø
Koncert med Kammerorkester Øresund

Der er lagt op til en spændende koncert, når Kammerorkester Øresund med mezzosopran Fanny Kempe lørdag den 25. marts kl. 16.00 giver koncert i Kildevældskirken. Der er gratis adgang.


Om orkestret
Orkestret blev grundlagt i 2005 og består af omkring 30 danske og svenske musikere, både professionelle og dygtige fritidsmusikere. Det er et strygeorkester, der nogle gange bliver suppleret med enkelte blæsere. Det giver løbende koncerter i København og Skåne, ligesom det har gæstespillet i Tyskland. 


Siden begyndelsen har orkestret været ledet af Lennart Fredriksson, der er komponist, violinist og dirigent. I 1980erne var han primarius, altså musikeren med den ledende stemme, i en af Sveriges førende strygekvartetter, Berwaldkvartetten. Som komponist har han skrevet såvel orkesterværker som kammermusik og vokalmusik.


Sang af Fanny Kempe

Ved koncerten medvirker også Fanny Kempe. Hun er en svensk mezzosopran uddannet fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og Operaakademiet i København, hvorfra hun blev færdig i juni 2018. Fanny Kempe har været solist med nogle af landets fremmeste orkestre og ensembler som for eksempel Aarhus Symfoniorkester, Danmarks Underholdningsorkester, Copenhagen Phil, Sønderjyllands Symfoniorkester, Concerto Copenhagen og Camerata Øresund.

I 2017 fik hun sin debut på Det Kongelige Teater i rollen som Modestina i Rossinis opera Il Viaggio a Reims, og 2018 kunne man høre hende på den samme scene som en af heksene i Kuhlaus Lulu.


Programmet

Ved koncerten i Kildevældskirken spiller Kammerorkester Øresund et alsidigt program, der spænder fra 1600 til 1945. Koncerten indledes med et værk for strygere komponeret af tyske Samuel Scheidt fra begyndelsen af 1600tallet. Så følger to værker for mezzosopran, fremført at Fanny Kempe. Først In furore iustissimae irae af italienske Antonio Vivaldi fra begyndelsen af 1700tallet og dernæst Tre sångar fra 1940erne af svenske Ingvar Lidholm. Koncerten afsluttes med Arthur Honeggers Symfoni nr. 2 for strygere. Den er komponeret i 1942.