Fredag d. 25. september 2020, kl. 14:30

Mezzosopran Sigrid Matilda Thordsen og pianist Lea Han er en nyetableret dansk duo, som med deres koncerter ønsker at skabe en afslappende, nærværende atmosfære i salon stemning, hvor man vil nyde alt fra de store kendte operaklassikere til små charmerende franske sange og klaverstykker til danske sange fra det tyvende århundrede.

Denne salon vil både være for musikkenderen og for de, som ikke har noget kendskab til den klassiske musik eller opera. Det er en salon der, uden at gå på kompromis med stil og musik, ønsker at bryde de stive rammer og dertilhørende fordomme, der er forbundet med opera og klassisk musik. Koncerten vil ca vare en time men en lille pause i midten. Der vil være mulighed for at købe kaffe og kage til koncerten.

Programmet vil blandt andet byde på arier af W. A. Mozart og Bizet: Carmen, Sange af Berlioz og Debussy samt sange fra Poul Schierbecks Den Kinesiske Fløjte

Sigrid Matilda Thordsen (f. 1992) er en ung dansk Mezzosopran, netop færdiguddannet fra det Kongelige Danske Musikkonservatorium ved Susanna Eken. 

Hun har sunget som solist ved adskillige koncerter i blandt andet Copenhagen Opera Festival, Roskilde Bach Week, Copenhagen Golden Days Festival og pulsar festival, og synger et bredt repertoire af opera og lied. Hun har under sin tid på Dkdm været på masterclass med blandt andre operasanger Bo Skovhus, pianist Helmut Deutsch og operasanger Anne Sophie von Otter. 

Til efteråret søger hun videre på operaskoler i Danmark og udland. Lea Han (f. 1997) begyndte at spille klaver som 6-årig, har vundet adskillelige første priser; 1. Pris ved Steinway Festival, Guldmedalje i Berlingske Tidendes Musikkonkurrence, og DR’s “Spil for Livet”, hvor hun debuterede med DR Symfoniorkestret i en alder af 14 år. Hun studerer på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium hos Amalie Malling og Jens Elvekjær. Hun har modtaget priser og legater som; Copenhagen Summerfestivals Talentpris, Bente Calberg legat, Thyra Rosa Berthold Johansens legat, og senest Leonié Sonnings Talentpris i 2020. Udover at være aktiv musiker, har hun også andre roller, bl.a. som bestyrelsesmedlem i Århus Kammermusikfestival, samt projektleder for “Festival & Friends”. 

Sted Kildevældskirken, Ved Kildevældskirken, 2100 København Ø