Foredrag om maden i Bibelen

Foredrag om maden i Bibelen

Foredrag om maden i Bibelen

# Nyheder

Foredrag om maden i Bibelen

Mad er oppe i tiden. Der skrives kogebøger, og produceres madprogrammer som aldrig før. Der arrangeres madfestivaller med langbordsspisning og street food, og måltidet er kommet i fokus ikke mindst i den politiske debat, hvor sager som frikadelle-gate, bacon-gate og makrelmads-gate dukker op med jævne mellemrum, og hvor det gode måltid lanceres som nøglen til en sund livsstil, en velfungerende familie og et samfund med sammenhængskraft.  Ja, mad er oppe i tiden, men madens betydning er lige så gammel som den menneskelige kultur, og mad, drikke og måltider spiller da også en væsentlig rolle i Bibelen, ja, de er nærmest ikke til at overse, hvis man læser Bibelen med mad-briller på.

Det ved Anne Katrine de Hemmer Gudme noget om. Hun er professor i Det Gamle Testamentes eksegese ved Det Teologiske Fakultet i Oslo. Hun forsker særligt i religion og ritualer i Det Gamle Testamente og ritualiserede sociale praksisser, såsom gæstfrihed og måltider. Hun er forfatter til bogen Himmelsk føde og forbuden frugt, der udkom på Bibelselskabets Forlag i 2018.

I foredraget denne aften i Kildevældskirken vil hun sætte fokus på mad, drikke og måltider i bibelsk litteratur, fordi maden i Bibelen spiller en central, finurlig og alsidig rolle. En læsning af bibelteksterne med madbriller på lukker teksternes betydningsunivers op, og hjælper os til at forstå bibelteksternes sociale sammenhæng og symbolunivers. 

Men formålet er også at bruge maden, det nye sort, som en indgang til Bibelen for den uindviede tilhører, så tilhørerne kan lære mere om, hvad Det Gamle og Det Nye Testamente egentlig er for nogle tekster. 

 

Du vil måske også kunne lide...

0
Feed