02/07/2024 0 Kommentarer
Take-away-nadver med påskelam
Take-away-nadver med påskelam
# Nyheder
Take-away-nadver med påskelam
Påsken står for døren med dens budskab og traditioner. Det markerer Kildevældskirken igen i år med take-away-nadver med påskelam skærtorsdag, den 6. april fra kl. 17.00. For uddelingen står sognepræsterne Rikke Vedel Hansen og Lisbeth Juhl Jørgensen.
»Vi fortsætter succesen fra de seneste to år. Vi har hyret en slagter til at stege vores påskelam, som han så skærer ud foran kirken og anretter i portioner lige til at tage med hjem,« siger sognepræst Rikke Vedel Hansen og fortsætter:
»Det begyndte som et alternativ under Coronanedlukningerne, hvor vi ikke måtte være samlet så mange ad gangen. Men det har vist sig, at modellen også fungerer under normale tilstande. På den her måde giver vi familier og venner muligheden for at nyde et klassisk påskemåltid i hjemlige rammer.«
Arrangementet er enkelt. Man stiller sig i kø og får udleveret en boks med lam og bulgursalat samt en lille flaske rødvin. For at så mange kan være med, bliver der uddelt maksimum to portioner pr. person.
»Er man flere hjemme i husstanden, må man enten supplere med sin egen mad eller dele med hinanden. Det er der en smuk symbolik i, for påsken handler også om at være der for hinanden,« siger sognepræst Lisbeth Juhl Jørgensen.
Både hun og Rikke Vedel Hansen vil ved arrangement være i præstekjole.
»Det er en afgørende pointe, at det ikke kun er et spørgsmål om at dele mad ud. Vi ser det som en gudstjeneste for dem, der af forskellige grunde ikke kommer til en gudstjeneste i kirken. Det handler om at så mange som muligt får et Guds ord og en god oplevelse med hjem,« siger Lisbeth Juhl Jørgensen.
Tekst og foto Bo Nygaard Larsen
Kommentarer